2014 Alexander Majorov, OS
Stjärnan Alexander Majorov missar SM i Västerås på grund av skada. Foto: TT

OS-åkaren missar SM i Västerås

"Jag är inte alls så besviken faktiskt"
1:13 min

Västeråspubliken går miste om att få se Alexander Majorov som är Sveriges störste stjärna i konståkning. En krånglande hälsena stoppar honom från SM. 

– Kroppen har strulat hela säsongen så det är inget förhastat beslut som jag har tagit, säger Alexander Majorov.

Det är hans skadade hälsena som spöka och som gör att han inte kan utföra vissa hopp och därför inte kan vara med på SM. Men det är inget som gör honom besviken.

– Nej inte alls. Jag har haft tid med att träna kroppen på alla sätt och jag har massa andra saker jag gjort för att bygga på andra delar än själva isträningarna.

Om knappt två månader är det dags för konståknings-EM i Stockholm. På söndag efter SM presenteras vilken som tar den enda svenska herrbiljetten.

Men att Alexander Majorov nu inte kan vara med på SM är inget som oroar honom.

– Kommer jag inte med så kommer jag inte med. Kommer jag med så är det bara att träna och hoppas att jag är klar innan EM. Saker kan ändras snabbt och drastiskt.

Även om inte Majorov själv visar nån större besvikelse över att han tvingas avstå SM så är det förstås ett trist besked för publiken och för arrangören.

– Det är ju jättetråkigt att han inte kan vara med, men vi har flera stjärnor som är minst lika stora som bland annat systrarna Helgesson. Så vi har fortfarande stjärnglans, absolut, säger Martin Joborn som är projektledare för SM.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".