Forza Grönvitts ordförande Daniel Blomberg lämnar över en kvarts miljon till VSK Fotboll. Foto: Johan Bengts/SR.
Forza Grönvitts ordförande Daniel Blomberg lämnar över en kvarts miljon till VSK Fotbolls Bengt-Åke Nilsson. Foto: Johan Bengts/Sveriges Radio.

Ekonomiska läget ljusnar för konkurshotade VSK Fotboll

Bengt-Åke Nilsson: Jag är rörd
1:31 min

Den akuta ekonomiska krisen för VSK Fotboll ser nu ut att vara över. Samarbetet med VSK Bandy och pengar från supporterklubben kan bli räddningen.

VSK Fotboll hotas av konkurs om de inte får fram 600 000 kronor före årsskiftet.

Men nu skänker supportergruppen Forza Grönvitt 250 000 kronor till fotbollsklubben, och ett samarbete med VSK bandy har också börjat ge en hel del sponsorpengar. Sammanlagt har man nu fått in 550 000 kronor.

Daniel Blomberg, ordförande för supportergruppen, berättar varför man skänker så mycket pengar:

– Vi känner att nu går tåget och vi vill vara med på det här. Vi tror på att VSK Fotboll har en framtid och vi vill ge dem en stabil trygg grund att stå på.

Var kommer pengarna från?

– Det är våra medlemmar som har sparat i flera år nu, man har sparat kontinuerligt i vår fond. Nu känner vi att vi vill gå in med medel. Vi hade medlemsmöte i tisdags och samtliga medlemmar som var där var helt eniga om att det var så här vi skulle göra.

VSK Fotbolls nye ordförande Bengt-Åke Nilsson är mycket glad över att det nu ser ljusare ut för klubben.

– Jag är rörd men det visar också att VSK Fotboll berör och nu ska vi tillsammans se till att lösa de ekonomiska problem som klubben har. Och nu är jag väldigt optimistiskt att vi ska fixa det här.

Men det är inte bara supportrarnas engagemang som genererat pengar till VSK Fotboll. Även samarbetet med VSK Bandy har gett resultat.

VSK Bandys klubbchef Michael Campese inledde arbetet med att rädda fotbollsföreningen i måndags och han kunde redovisa att inklusive supportrarnas bidrag så har de nästan fått in hela den summa som krävts innan årsskiftet.

Är ni på grön(vit) kvist?

– Vi är definitivt på väg. Det här är ett ljus i tunneln och det menar jag inte att det är tåget som kommer, det lovar jag. Jag kommer göra precis allt jag kan för att vi ska lösa det här både på kort och lång sikt. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".