Per Lithammer, ordförande kultur- idrotts- och fritidsnämnden, Västerås Stad. Foto: Johan Bengts/SR.
Per Lithammer (V). Foto: Johan Bengts/SR.

Vänsterpartiet vill riva Arosvallen

"Det här ska nog inte vara osannolik"
1:14 min

Friidrottsarenan Arosvallen är gammal och är i stort behov av renovering. Nu har Vänsterpartiet i Västerås lagt en motion till kommunfullmäktige att riva Arosvallen, sälja området och därefter bygga bostäder.

Samma plan har de med inomhusarenan vid stationsområdet. Pengarna som Västerås Stad tjänar på detta ska man använda för att bygga både en Inom och utomhusarena för friidrotten, samt att få till en ny funktionsduglig Innebandyarena.

– Det är klart att marken är värd något så det blir faktiskt lite pengar över som skulle kunna användas till ett iordningställande av en friidrottsarena, säger Per Lithammer (V).

Behöver inte de pengarna gå till ny mark?

– Vi föreslår också att vi ska säljas den inomhusarena som friidrotten har idag och flytta på den. Det är också en tomt som staden äger. Friidrottsklubben skulle vilja ha en utomhusarena i anslutning till deras inomhusarena, säger Per Lithammer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".