Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX

Kollektivtrafiknämnden irriterad på Trafikverket

"Visst finns det brister"
1:09 min

På grund av Trafikverkets spårarbete på sträckan Ransta-Tillberga kan inte SJ köra i full fart och inte heller stanna i Ransta vid varje avgång.

Det har lett till att man måste sätta in ersättningsbussar från VL. Men ersättningstrafiken har fått kritik då pendlarna inte tycker att bussarna går tillräckligt ofta och att de tar alldeles för lång tid.

Tommy Levinsson som är ordförande i landstingets kollektivtrafiknämnd är besviken på Trafikverket.

– Det är totalt oacceptabelt och djupt olyckligt att det blir så här.

Tommy Levinsson berättar att de skickat ett brev till Trafikverket där de framför skarp kritik mot hur hela frågan hanterats. Han berättar att VL och SJ fick kort tid på sig att lösa situationen. En lösning som pendlarna till och från Ransta är misslyckad då bussarna går för sällan och inte i tid. Tommy Levinsson berättar att de försökt lösa situation så gott de kan.

– Vi vet om att det här inte är en bra situation. Vi försöker anpassa de bussar vi har. Nu ska vi titta på hur och var vi kan ändra på det här, säger Tommy Levinsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".