Exteriör bild av sjukhuset i Västerås. Foto: Conny Sillén/Scanpix.

Inga fler vårdplatser stängs över jul och nyår

Sjukvården i Västmanland kommer inte att stänga några vårdplatser över jul och nyår. Skälet till det är att det redan idag är 56 vårdplatser som är stängda på länets sjukhus på grund av sjuksköterskebrist.

Alla vårdplatser kommer att behövas , säger Anette Daneryd vikarierande sjukhuschef på Västmanlands sjukhus i Västerås.

Anders Nilsson, verksamhetschef på kirurgkliniken, säger att man kommer att klara jul och nyårshelgen med den bemanning man har. 

– Det känns som ganska bra inför julen här. Vi har beslutat att inte dra ner några vårdplatser. Det är ett ganska stort tryck kring kirurgiska vårdplatser runt de här helgerna. Julmat och gallbesvär är en känd kombination men också olycksfall, säger Anders Nilsson till P4 Västmanland.

Det man däremot kommer att göra på kirurgkliniken är att koncentrera vården av patienter på färre avdelningar och det för att skapa en så god vård som möjligt och att personal ska ha lättare att få överblick över patienterna.

Efter årsskiftet så kommer fyra av de idag 56 vårdplatser som är stängda att öppnas igen och det på hjärtkliniken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".