Elisabet Karlsson, husmor i Bäckbykyrkan i Västerås. Foto: Jenny Berggren/Sveriges Radio
1 av 2
Elisabet Karlsson, husmor i Bäckbykyrkan i Västerås. Foto: Jenny Berggren/Sveriges Radio
Domkyrkan i Västerås. Foto: Samira Jonsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Domkyrkan i Västerås. Foto: Samira Jonsson/Sveriges Radio.

Många firar julen hos kyrkan

"Vem som helst kan komma"
1:42 min

Många väljer att fira jul i kyrkan. Till kyrkans julfirande på Kyrkbacksgården och Västerås domkyrka kommer uppåt 80 vuxna och barn för att fira jul.

Att fira julafton i kyrkan kan vara ett alternativ för den som inte kan eller vill fira jul hemma eller med vänner och familj.

Elisabet Karlsson är husmor i Bäckbykyrkan och en av tiotalet, både anställda och frivilliga, som kommer att jobba under julfirandet i kyrkan och på Kyrkbacksgården.

– Tanken är att vem som helst ska kunna komma, berättar hon.

– De som är ensamma, men även de som har valt att vara ensamma. Och de som vill uppleva lite julstämning. Det kan också vara de som vill bli påminda om varför vi firar jul.

Julfirandet börjar klockan 12 på julafton med samling runt julkrubban i Domkyrkan.

Därefter öppnar Kyrkbacksgården för firande med skinksmörgås, fika, julmusik, julklappar och det mesta som hör julen till.

Och Kalle Anka?

– Ja, det är ju många som tycker att det är trevligt. Och det kan ju också vara barn med, säger Elisabet Karlsson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".