Mellandagsrean tjuvstartar på juldagen. Arkivfoto: Foto Claudio Bresciani/TT.
Mellandagsrean tjuvstartar på juldagen. Arkivfoto: Foto Claudio Bresciani/TT.

Idag tjuvstartar mellandagsrean

Idag får man räkna med trängsel i butikerna. Det blir nämligen allt vanligare att den traditionella mellandagsrean tjuvstartar redan på juldagen.

Det är alltså många som kommer att leta fyndpriser i affärerna idag.

– Juldagen är vår enskilt största handelsdag under året, och den växer för varje år som som går, säger vd:n för en stor elektronikkedja till TT.

I en undersökning som organisationen Svensk Handel genomförde inför fjolårets julhandel uppgav en tredjedel av handlarna att rean börjar tidigare nu än för fem år sedan.

En förklaring kan enligt Svensk Handel vara den starka prispressen och allt tuffare konkurrensen inom bland annat elektronik- och sportbranschen, samt att ökande e-handel tvingat fram en tidigarelagd julhandel, rapporterar TT.

I Västmanlands grannlän Sörmland visade sig ett misstänkt inbrott i Eskilstuna tidigt i morse vara kö till rean.

Polisen fick samtal om att det fanns ett flertal fordon vid lastkajen bakom Folkesta köpcentrum. Uppgifter gjorde gällande att det hela såg skumt ut.

Ett par polispatruller skickades dit, men det var alltså inget inbrott. I stället var det morgonpigga Eskilstunabor som ville vara först i kön till mellandagsrean.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".