Malin Dreifalt/stabschef för den särskild krisorganisationen på länsstyrelsen. Foto: Jenny Berggren/Sveriges Radio.
Malin Dreifalt/stabschef för den särskild krisorganisationen på länsstyrelsen. Foto: Jenny Berggren/Sveriges Radio.

Krisorganisation efter skogsbranden läggs ner

"Inriktningen har varit att vi ska upphöra vid nyårsafton"
1:24 min

Vid årsskiftet upphör länsstyrelsens särskilda krisorganisation som bildades efter den stora skogsbranden i Västmanland. Nu får kommunerna och länsstyrelsens ordinarie verksamhet ta över.

För de som vill ha hjälp och svar på olika frågor som rör skogsbranden så blir det nu kommunerna och länsstyrelsens ordinarie verksamhet som får hjälpa till, säger Malin Dreifalt som fram till årsskiftet är stabschef för den särskild krisorganisationen.

– Inriktningen har hela tiden, ända från början, varit att vi ska upphöra vid nyårsafton. Vi följer den planen så att vi har hela tiden jobbat efter att hinna så mycket som möjligt fram till nyår nu.

Krisgruppen har bland annat samordnat arbetet när det gäller stöd till drabbade, samlat ihop räddningstjänstmateriel ute i skogarna, samordnat information och stöttat de drabbade kommunerna.

Nu blir det den ordinarie verksamheten på länsstyrelsen och vid kommunerna som får fortsätta arbetet.

– Det återstår en hel del arbetsuppgifter och det återgår nu till den normala linjeorgansationen både på länsstyrelsen och kommunerna, säger Malin Dreifalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".