Frida Hansdotter under salomtävlingen i Österrike. Foto: Pier Marco Tacca/AP/TT
Frida Hansdotter under salomtävlingen i Österrike. Foto: Pier Marco Tacca/AP/TT

Frida Hansdotter missade pallen

För första gången i vinter missade Frida Hansdotter prispallen i damernas slalom. Hon fick nöja sig med en fjärdeplats och blev bästa svenska i österrikiska Kühtai.

Frida Hansdotter blev bästa svenska i dagens världscuptävling med en fjärde plats. Svenskan var 12/100 från pallen och behåller ledningen i slalomcupen, strax före Tina Maze.

Segraren i Kühtai heter Mikaela Shiffrin. Amerikanskan var hela 80/100 före tvåan, tjeckiskan Sarka Strachova. Shiffrin tog därmed sin första världscupseger i slalom för den här säsongen.

Maria Pietilä Holmner tog revansch efter gårdagens besvikelse i storslalomen då hon slutade på en 25:e plats. Svenskan stod för en bra avslutning i det andra åket i dagens tävlingar och blev femma.

Anna Swenn-Larsson slutade nia och Emelie Wikström körde upp sig en placering i det andra åket och hamnade på en 24:e plats.

Resultat:

1. Mikaela Shiffrin, USA 
2. Sarka Strachova, Tjeckien +0,80
3. Wendy Holdener, Kanada +0,92
4. Frida Hansdotter, Sverige +1,04
5. Maria Pietilä Holmner, Sverige +1,11
----
9. Anna Swenn-Larsson +1,80
24. Emelie Wikström +4,60

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".