Polketten i Hallstahammars Folkets Park
Polketten i Hallstahammars Folkets Park ska rivas. Foto: Sveriges Radio

Rivning av Polketten upprör

"Det är fruktansvärt"
1:27 min

Fastigheten "Polketten" i Hallstahammars Folkets Park ska rivas. Företaget som driver verksamheten där drabbas ekonomiskt och kommer att kräva ersättning.

– Det är en tragedi, det är fruktansvärt. Vi har ett kontrakt till 2017 som jag räknat med att få in en del pengar på, säger Susanne Croner, vd för Hallstaparken AB.

Det är Hallstahammars kommun som äger Folkets Park där bland annat Polketten ingår. Kommunen hyr sedan ut till Susanne Croners företag, som i sin tur hyr ut Polketten till olika föreningar. 

Beslutet att riva har tagits av tekniska nämnden. Orsaken är att huset är drabbat av mögel och inte går att rädda.

– Det är ett härligt hus att vara i och vi har mycket föreningar och privata tillställningar där inne, säger Susanne Croner. 

Datum för rivningen är inte bestämt ännu. Det är inte heller klart om det går att skaka fram ersättningslokaler till föreningarna som hyr där i dag.

Oavsett det så kommer det att bli ett ekonomisk avbräck.

Susanne Croner kommer att kräva Hallstahammars kommun på ersättning för att hon inte kan driva företaget vidare som hon hade tänkt.

– Det måste vi göra. Jag har verkligen inte velat hyra ett rivningsobjekt. Jag känner mig lite överkörd, det måste jag säga, säger Susanne Croner till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".