Sala polisstation
Sala polisstation. Arkivfoto: Samuel Sillén/Sveriges Radio

Misstänkt Salamördare kom självmant till polisen

Den 40-årige man som varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för mordet i Sala natten mot nyårsafton, kom självmant in på polisstationen i Sala under lördagskvällen.

– Man har hållit ett inledande förhör med mannen och efter det är han fortsatt anhållen, säger Victoria Holmgren, pressekreterare vid polisen i Västmanland.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordet, enligt polis och åklagare.

Det var vid tretiden på nyårsaftonens morgon som en 49-årig man hittades död i en lägenhet i centrala Sala. Kroppens skador fick polisen att misstänka brott.

En kvinna i 50-årsåldern greps strax efter att polisen kommit till mordplatsen och anhölls senare misstänkt för mord. Hon häktades under lördagen, skäligen misstänkt för mord.

Den 40-årige mannen anhölls i sin frånvaro på nyårsafton, även han misstänkt för mordet. I fredags gick ett rikslarm ut efter mannen till samtliga regioner i Sverige.

Vid 16-tiden på lördagseftermiddagen gick polisen ut med namn och bild på mannen och vädjade till allmänheten om hjälp. Knappt två timmar senare kom han självmant in till polisen i Sala.

Under söndagen kommer polisen att hålla förhör med den misstänkte 40-åringen.

Med hänvisning till förundersökningssekretessen vill polisen inte lämna ut mer information.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".