Carina Sándor. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.
Nya ks-ordförande Carina Sándor är tillfälligt ansvarig för det mesta i kommunen. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.

Förtroendevalda politiker saknas i Skinnskatteberg

Kommunalrådet Carina Sándor: Det har varit lugnt
1:21 min

Vid årsskiftet fick Skinnskatteberg en ny, borgerlig ledning. Men det saknas förtroendevalda på viktiga poster. 

Den borgerliga alliansen har nu tagit över efter de rödgröna, som ju misslyckats med att få igenom sin budget. 

Folkpartiets Carina Sándor är nytt kommunalråd efter Socialdemokraten Lars Andersson. 

– I Skinnskatteberg har vi mestadels utskott som ligger under kommunstyrelsen. Och alla utskott är kvar att välja. Så det finns ingen politisk grupp för tekniska, vård och omsorg, barn och utbildning eller ledningsutskottet, säger Carina Sándor (FP), ny ordförande i kommunstyrelsen i Skinnskatteberg.

Är det något som blir lidande på det?

– Nej, det tror jag inte. Inte vad jag märkt av än så länge. Skolor är ju lediga och akutärenden tas om hand inom vård och omsorg. Så inte vad jag känner till, men jag har inte hunnit ha så många möten ännu, säger Carina Sándor.

Valen av nya politiska ledamöter till utskotten och till vård och omsorg - alltså socialnämnd - sker först 20 januari då kommunstyrelsen har ett heldagsmöte.

I väntan på det är kommunstyrelsen ansvarig för det allra mesta. Och som kommunstyrelsens nya ordförande är det Carina Sándor själv som har till exempel social jour.

– Ordförande i vård och omsorg, eller socialnämnden, har oftast jouren när det gäller akuta omhändertaganden, och eftersom vi inte tillsätter den förrän i januari så får ks-ordföranden den rollen.

– Jag var medveten om det, men det har inte hänt något. Det har varit lugnt, säger Carina Sándor FP) ny ks-ordförande i Skinnskatteberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".