Madelene Backlund, Åsa Tjusberg och Evelina Rösnäs Rönnby IBK. Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio
Rönnbys fyramålsskytt Madelene Backlund samt landlagsdebutanterna Åsa Tjusberg och Evelina Rösnäs. Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio

Ny seger och fortsatt serieledning för Rönnby IBK

Madelene Backlund: Känner mig i form
2:47 min

Rönnby IBK vann med 8-5 hemma mot Huddinge och befäste serieledningen i damernas superliga i innebandy. Hälften av Rönnbys mål gjorde lagets skyttedrottning Madelene Backlund.

Rönnby fick en bra start i matchen och ledde med 4-0 efter en kvarts spel in i första perioden. Gästerna gjorde två reduceringsmål i slutet av första. I mittperioden avgjorde serieledarna matchen och ledde med 7-2 inför den sista perioden. Huddinge snyggade till förlustsiffrorna med tre mål inom en minut i slutet av matchen.

– Skönt att vara tillbaka efter juluppehållet och visa att vi kan prestera. Jag känner mig i form och det är ju kul, säger Rönnbys skyttedrottning Madelene Backlund som gjorde fyra mål i hemmasegern mot Huddinge.

– Vi spelade riktigt bra i första perioden. Sen tycker jag vi går ner oss lite, men vi trampade igång igen i mittperioden. Vi är bra tränade och har roligt tillsammans, då kommer vinsterna också, säger Rönnbys Evelina Rösnäs som gjorde ett av hemmamålen i segermatchen mot Huddinge.

Efter 15 omgångar av damernas superliga i innebandy toppar Rönnby IBK serien, ett poäng före KAIS Mora.

Närmast väntar IKSU hemma på söndag därefter topplagen: KAIS Mora, Endre samt Pixbo.

Rönnby IBK-Huddinge 8-5 (4-2, 3-0, 1-3)


Rönnbys målgörare: Madelene Backlund 4, Mira Wickman,  Adina Augustsson, Evelina Rösnäs, Moa Schilström,

Publik: 290 i Kristiansborgshallen Västerås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".