2013 Handboll, genrebild. Foto: TT Nyhetsbyrån

VästeråsIrsta överkörda av H65

"Vi kämpar inte så mycket som vi måste"
2:22 min

VästeråsIrsta åkte på en rejäl omgång på hemmaplan då de inte fick stopp på topplaget H65 Höör som vann med hela 24-39.

VästeråsIrsta hade stora problem att få stopp på anfallsglada topplaget H65 Höör.

Redan efter den första halvleken stod det 21-14 för Skånelaget och den avgörande betydelsen var målvaktsspelet.

Efter en jämn inledning så blev Höörs målvakt Jessica Ryde började storspela och gästerna kunde rycka ifrån i den första halvleken och det blev avgörande.

– Kort och gott så gör vi inte vårt jobb i försvarsspelet och får inte till målvaktsspelet. De är bättre än oss och vi kämpar inte så mycket som vi måste för att hänga med, förklarar Sofia Olofsson de stora siffrorna.

Ett litet hopp tändes i inledningen av den andra halvleken då Martina Thörn svarade för några räddningar men ingen av hemmalagets båda målvakter hade någon lyckad kväll vilket blev avgörande.

H65 Höör fortsatte att ösa på framåt och var till slut väldigt nära att lyckas göra 40 mål.

Nu stannade det vid 39 vilket är det överlägset mesta som VästeråsIrsta släppt in på en match den här säsongen. 

Hemmalaget blev kvar en stund i omklädningsrummet efter matchen och tränare Erik Larholm var inte nöjd med hur hans lag uppträdde framför allt i den andra halvleken.

– Attityden finns inte där och vi gör inte det som vi har kommit överens om. Jag som tränare har väldigt svårt för när man inte bryr sig hela vägen in i mål.

Kommer nästa insats vara bättre?

– Det är vi definitivt skyldiga oss själva.

Västerås Irsta-H65 Höör 24-39 (15-21)

Västerås Irsta: Sara Frejd 5 (2), Lina Karlsson 5, Sofia Olofsson 4, Alexandra Bjärrenholt 3, Julia Lundin 3, Ellenor Åström 2, Viktoria Högström 2. H65 Höör: Cassandra Tollbring 9 (3), Jennie Linnell 8, Jasmina Djapanovic 7, Jonna Linnell 4, Rebecka Lindberg Johansson 4, Julia Andrejic 3, Mikaela Mässing 2, Anna Johansson, Marie Wall.

Publik: 474.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".