Lars Kallsäby (C) ordförande byggnadsnämnden i Västerås. Foto: Marcus Carlsson/Sveriges Radio.
Lars Kallsäby (C) ordförande byggnadsnämnden i Västerås. Foto: Marcus Carlsson/Sveriges Radio.

Västerås stad vill hitta en lösning för KFUK-KFUM

Lars Kallsäby om KFUK-KFUM
7:24 min

KFUK-KFUM i Västerås är oroliga över att verksamhet vid Lövudden ska försvinna när kommunen planerar att bygga en pir och hamn för fritidsbåtar. Kommunalrådet Lars Kallsäby säger att man arbetar för en lösning.

Västerås Stad vill bygga en ny pir och hamn för fritidsbåtar och det är något som är planerat sedan länge. Kommunen har ju redan flyttat platsen för båtuppläggning från den östra sidan av staden till den västra. Lars Kallsäby säger att trots att Västerås stad sagt upp nuvarande avtal med KFUK-KFUM så är inte frågan avgjord än.

– Nu är ju detaljplanen överklagad och nu ligger ju det här hos vattendomstolen. Det ligger för ett avgörande där. Så just nu kan inget ske på området, säger Lars Kallsäby centerpartist och kommunalråd i Västerås stad.

– Men skulle det vara så att den ändå byggs exakt på den platsen, då måste man ändå föra ett resonemang. Då är det ju föreningens uppfattning att det inte alls går att driva verksamheten.

– Frågan är, går det att lägga till med bryggor och går det ändå att driva verksamheten. Det är en sådan diskussion jag vill ha. Skulle det ändå visa sig att det inte går. Ja då tycker jag personligen att man kan diskutera en smärre flytt av piren. Antingen inom detaljplanens område eller att göra en ny. Men det är för tidigt att säga nu, säger Lars Kallsäby till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".