Äldre kvinna. Foto: Fredrik Sandberg/TT
ARKIVBILD (Kvinnan på bilden är inte Stina.) Foto: Fredrik Sandberg/TT.

104-åriga Stina utan telefon i snart en månad

Brorsdottern: Bedrövligt
3:28 min

Stina Fröjd i Möklinta har haft en död telefonlinje sedan 16 december. Hennes åldrande döttrar turas om att pendla från hemmen i Gävle och Hedesunda för att titta till sin mor. 

– Bedrövligt, säger Stinas brorsdotter Sylvia Andersson i Västerås, som ringde och tipsade P4 Västmanlands publikredaktör om fasterns problem. 

Hela jul- och nyårshelgen har telefonen varit knäpptyst. 

– Jag trodde det var åtgärdat för länge sen, säger Sylvia, som berättar att faster Stinas trygghetslarm inte heller fungerar när telefonen ligger nere.  

I stället turas alltså Stinas döttrar om att åka hem till sin mamma varje dag, vilket har varit "besvärligt", berättar Sylvia Andersson.

Nu har Stina fått löfte om att telefonen ska vara fixad den 12 januari, efter alltså en knapp månads avbrott. Hon är inte ensam om att ha problem med sin fasta telefoni. Flera andra av P4 Västmanlands lyssnare har reagerat på att det tar lång tid att få sin fasta telefonanslutning lagad. 

P4 Eftermiddag söker svar från operatören Universal Telecom, som sålt telefonitjänsten i Stina Fröjds fall, efter kl 15 i dagens program.

Även Morgon i P4 Västmanland kommer att söka svar på varför situationer som denna kan uppstå till måndag morgons program. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".