Uttersbergs herrgård satsar

"Investeringar någonstans mellan tio och tolv miljoner"
1:20 min

Uttersbergs herrgård är på väg att bli ridhus och konferensverksamhet. Två stallar är redan rustade. Kommunen har beviljat dispens från strandskydd - efter åtgärderna utfördes.

– Vi kan ta emot sällskap upp till 15 personer. Det är ingen renodlad konferensverksamhet, såna går det ju 13 på dussinet. Det säger Jonas Frisinger, ägare till Uttersbergs herrgård.

Ridhuset är färdigt och ska ha plats för 30 hästar. Ombyggnationerna är dock inte färdiga - det som pågår nu är att man bygger om en stuga nära vattnet.

Och visst ger den här satsningen arbeten. 

– Det är massor av arbetstillfällen redan. Men det är klart att vi kommer ha folk anställda för att ta hand om det, säger Jonas Frisinger. 

Uttersbergs herrgård ligger vid Hedströmmen och vissa av åtgärdena som har gjorts kräver dispens från strandskyddet - något som Skinnskattebergs kommun har beviljat, i efterhand.

Om inte Länsstyrelsen har något att invända kommer utfyllnaden att få vara kvar, liksom resten av ombyggnaderna. Totalt är det en hel del pengar som investerats.

– När vi är klara så ligger investeringarna någonstans mellan 10 och 12 miljoner, säger han. 

Det är inte heller omöjligt att det blir fler verksamheter där herrgården samarbetar med andra aktörer i Uttersberg.

– Ja, det finns ju hela tiden diskussioner om sådant, säger Jonas Frisinger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".