Telefonbolag lovar lösa problem i Möklinta

"Ska vara löst på måndag"
2:57 min

Telefonbolaget Universal Telecom lovar boende i Möklinta som haft svårt att ringa från det fasta nätet, att problemet ska vara löst på måndag. Det säger Henrik Salomonsson pressansvarig.

I Möklinta, utanför Sala, har boende haft problem med sina fasta telefoner. 104-åriga Stina har varit utan sin telefon i drygt en månad, och hennes anhöriga har fått åka flera mil för att titta till henne.

Men på tisdag så ska problemet vara löst säger Henrik Salomonsson, pressansvarig på Universal Telecom, som beklagar dröjsmålet.

– När tekniker var ute på plats så upptäckte man att det var ett större fel i den centrala telestationen för orten. Det var fler hushåll som var drabbade och en ny reparatör är beställd och ska vara på plats den 12 januari och det är på måndag och då ska felet åtgärdas, säger Henrik Salomonsson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".