Stadshuset i Västerås.
Stadshuset i Västerås. Foto: Helena Lund/SR.

Socialsekreterare i Västerås får höjda löner

Socialsekreterare och biståndshandläggare i Västerås ska få högre löner. I en särskild lönesatsning på öronmärks nio miljoner till socialsekreterare, biståndshandläggare och specialpedagoger.

I den riktade lönesatsningen som den nya majoriteten, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna har kommit överens om, ska nio miljoner gå till att höja lönerna för anställda där lönen länge släpat efter.

Mest pengar sju miljoner kronor går till att höja lönen för socialsekreterare och biståndshandläggare. I ett pressmeddelande motiverar politikerna satsningen såhär;

- Socialsekreterare och biståndshandläggare inom socialtjänsten är en politiskt prioriterad grupp, som tidigare har släpat efter lönemässigt. Därför lägger vi merparten av vår extra lönesatsning på den gruppen, säger Carin Lidman Socialdemokrat och ordförande i arbetsgivardelegationen.

Två miljoner kronor av den särskilda lönesatsningen går till anställda specialpedagoger i kommunen.

– Vi fortsätter på så vis lärarlönesatsningen. Vi har en särskild utmaning att rekrytera speciallärare och specialpedagoger som är en viktig grupp för att alla elever ska kunna nå målen, säger Magnus Edström (MP) vice ordförande i arbetsgivardelegationen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".