Broddar.
Foto: Claudio Bresciani/TT.

V i Surahammar vill att kommunen ska dela ut gratis broddar

"Väl använda pengar"
2:53 min

Vänsterpartiet i Surahammar vill att kommunen ska dela ut gratis halkskydd till äldre för att få ner antalet halkolyckor. Det är riktigt halt ute på vägarna, och det har, som vi berättat, varit högt tryck på akuten i Västerås de senaste dagarna på grund av halkolyckor.

I Hallstahammar delar kommunen ut gratis halkskydd till äldre, och det vill Vänsterpartiet att man ska göra även i Surahammar.

Benny Andersson, ordförande i Vänsterpartiet i Surahammar, skrev en motion i november om att kommunen borde dela ut gratis broddar till alla över 65 år.

– Det är väl använda pengar för att minska det personliga lidandet och ekonomiskt för samhället så är det ju en vinst. En halkolycka kan ju kosta upp till 250 000 kronor, ett par broddar kostar 100 kronor, säger han.

Benny Andersson menar att det behövs ungefär 2000 broddar, och han menar att kommunen och landstinget och det kommunala bostadsbolaget skulle kunna dela på kostnaderna såsom man gjort i Hallstahammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".