Turistchef Henrik Wester och sportfiskeföretagaren Johnny Westh. Foto: Marin Vare/Sveriges Radio
Turistchef Henrik Wester och sportfiskeföretagaren Johnny Westh. Foto: Marin Vare/Sveriges Radio

Fiske ska locka turister Västmanland

Turistchefen: Att öka attraktionskraften
1:08 min

Fiske ska locka turister från när och fjärran till Västmanland. I dag ordnas en träff för företagare som vill satsa på fisketurism.

Redan idag finns en del fiske för turister som kommer till Västmanland, men det är sällan huvudskälet att man besöker länet, enligt turistchefen Henrik Wester:

– Jag brukar kalla det för drop in-verksamhet, alltså något man gör när man ändå är här. Kanske hyr utrustning hos någon, köper ett fiskekort och åker ut på en halvdags- eller dagstur.

Nu hoppas man istället att utveckla fisketurismen så att folk istället väljer att komma hit just för att fiska, något som kan få stor betydelse.

– För länets del kan det betyda att vi får jobba med nya säsonger, vinterfiske, ut och pimpla på vinteris till exempel. Det kan innebära att vi når nya målgrupper från andra länder som annars inte kommer hit, säger Henrik Wester.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".