Lotta Stridh Tingberg är familjerådgivare på Familjecentrum i Västerås. Foto: Jenny Rask/Sveriges Radio
Lotta Stridh Tingberg är familjerådgivare på Familjecentrum i Västerås. Foto: Jenny Rask/Sveriges Radio

Fler vill prata om sin relation efter helgerna

"Vi jobbar för familjen och barnen"
0:44 min

Efter storhelgerna knakar det i fogarna i mångas relationer. Och under januari är det också många som, precis som kring semestertider, kontaktar familjerådgivningen för att få relationen att gå i ihop.

Eventuella barn är en viktig del vid samtalen, det säger Lotta Stridh Tingberg, familjevägledare på Västerås familjecentrum:

– Det vi talar om på Familjecentrum är att vi jobbar för familjen och för barnen, inte som en familjerådgivning för paret. Men det går ju aldrig att undvika att prata om en parrelation när man pratar om föräldraskap, säger hon.

Ger du några konkreta råd?

– Det där är en känslig fråga. Vi utgår alltid från att föräldrar och familjer vet sitt eget bästa, men självklart möter vi väldigt många familjer och vi har ju egna erfarenheter så det är klart att det kan bli något tips eller råd.

– Vi är ju utbildade på att föra samtal och det handlar verkligen om att lyssna in båda, säger Lotta Stridh Tingberg, familjevägledare på Västerås familjecentrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".