Sofi Holmberg och Alex Wäppling från Fryxellska. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
1 av 2
Sofi Holmberg och Alex Wäppling från Fryxellska. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
Arian Twana och Hilda Gwitten kan svaret. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
2 av 2
Arian Twana och Hilda Gwitten svarar. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
Vi i femman

Omspel i Vi i femman

Matchen mellan Brandthovdaskolan 5A och Fryxellska skolan 5B måste spelas om. P4 Västmanland missade i poängräkningen.

Det blev en oerhört spännande match i Vi i femman under torsdagskvällen. Så spännande att såväl producenten Maria Grandin som domaren Eija Salminen missade att ge ett av lagen en poäng extra i en av frågorna.

– Fryxellska skolan skulle ha fått ytterligare en poäng vilket skulle ha gjort deras lag till vinnare istället för förlorare, säger Maria Grandin, producent för matchen och fortsätter:

– Jag kan inte annat än att be båda lagen om ursäkt. Men nu tar vi om matchen och ska göra vårt yttersta för att allt ska bli rätt.

Det var i tävlingens andra fråga som felet begicks. Frågan handlade om växter och Fryxellskas lag chansade på svaret klorofyll, vilket var rätt. Där skulle de ha fått två poäng istället för ett. I förlängningen innebar detta att efter den avslutande Stegen skulle resultatet ha blivit 33-32 till Fryxellska skolan och därmed vinst. Istället utropades Brandthovdaskolan som vinnare efter ett antal extrafrågor.

Lärarna för respektive klass är underrättade och en ny tid för omspel satt till måndag klockan 10, dock utan att radiolyssnarna får vara med.

– Vi kommer att berätta om resultatet så fort vi kan, säger Maria Grandin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".