VIK Hockey jublar efter ett mål. Foto: Mattias Forsberg/SR.

VIK Hockey närmar sig övre strecket

"Har haft en del lägen som jag missat"
3:14 min

Trots underläge efter den första perioden så vann VIK Hockey med 4-1 mot Vita Hästen då Jonte Berg gjorde sina två första mål för säsongen.

Nu har VIK Hockey verkligen fått upp vittringen i jakten på tätduon i Hockeyallsvenskan. Samtidigt som Västerås vann så förlorade Malmö och Karlskoga fick nöja sig med två poäng.

Karlskoga var väldigt när att förlora för första gången sedan slutat av november lyckades kvittera i slutsekunderna borta mot Asplöven och sen ta hem straffläggningen.

VIK är nu två poäng bakom Malmö och tre efter nya tabellettan Karlskoga.

VIK Hockey som svarade för en av säsongens bästa insatser senast hemma mot Rögle då det blev seger efter straffar hamnade i underläge borta mot Vita Hästen.

Men VIK kom igång i den andra perioden och bortsett från Dustin Johner så var det två oväntade målskyttar som stods för vändningen.

Jonte Berg inledde vändningen då han gjorde sitt första mål för säsongen fram till 1-1. Målkungen Johner såg till att VIK tog ledningen inför den sista perioden.

Då klev en annan överraskande målskytt fram när Linus Svedlund utökade till 3-1 och i numerärt underläge fastställde Jonte Berg slutresultatet med sitt andra mål för kvällen.

Vita Hästen-Västerås 1-4 (1-0, 0-2, 0-2)

Första perioden: 1-0 (10.34) Tobias Liljendahl (Anton Brehmer, Linus Näsström) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (6.05) Jonte Berg (Stefan Gråhns), 1-2 (15.11) Dustin Johner (Mathias Bromé, Erik Andersson).

Tredje perioden: 1-3 (4.32) Linus Svedlund (Brock Montpetit, Marcus Söderkvist), 1-4 (10.40) Jonte Berg boxplay (4-5).

Skott: 20-25 (8-6, 8-7, 4-12).

Utv, Vita Hästen: 2x2. Västerås: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: David Bergman, Stockholm.

Publik: 2 859.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".