Politikerna fyller Tillberga sporthalls läktare
Fullsatt på läktarn när politiker besökte Tillberga sporthall. Foto: Samuel Sillén/Sveriges Radio

Nu ska Tillberga blomstra

"Vill att Tillbergaborna ska vara med och påverka"
1:26 min

Runt 16 miljoner kronor från Västerås stad ska läggas på satsningar i Tillberga. Det föreslår de styrande partierna i Västerås.

Pengarna kommer från den försäljning av bostäder som den kommunägda stiftelsen Tillberga hyresbostäder har gjort.

Nu är det viktigt att pengarna går tillbaka till Tillbergaborna anser Anders Teljebäck, socialdemokratiskt kommunalråd i Västerås.

– Vi vill att Tillbergaborna ska vara med och påverka hur de här pengarna ska användas. Vi har sagt att en pott av de här pengarna är för nya idéer, säger Anders Teljebäck (S).

Några av de saker som man vill satsa på enligt förslaget är bland annat en läktare till idrottshallen, en upprustning av lekplatsen och belysning till gång- och cykelvägen.

Det är de fyra styrande partierna, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet, som har lagt förslaget. Nästa steg är att det tas ett beslut på kommunstyrelsens möte på onsdag.

Centerpartiet har länge velat göra en satsning i Tillberga och Lars Kallsäby som är gruppledare är väldigt nöjd med att den nu verkar bli av.

– För mig som centerpartist är det extra roligt för vi har faktiskt drivit de här frågorna att få sätta Tillberga på kartan lite mer och verkligen få till läktaren på sporthallen som varit en stark fråga för Tillbergaborna och som vi haft på vårat valprogram. Så det är bara positivt, säger Lars Kallsäby.

Nu är bollen i rullning men Anders Teljebäck vill inte lova när det kan börja hända grejer.

– Det här är något vi hoppas ska vara klart under den här mandatperioden, självklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".