Anders Östling Tillberga Bandy. Foto: Hans Sjöström / Sveriges Radio
Anders Östling Tillberga Bandy. Foto: Hans Sjöström/Sveriges Radio.

Tillberga hade hoppats ta fler poäng

"Varit tufft om vi bara tittade på resultaten"
3:52 min

Tillberga Bandy visste att det skulle bli en tuff säsong men 19 förluster och en oavgjord är värre än vad spelande tränaren Anders Östling hade hoppats på.

Tillberga Bandy är fast förankrat som jumbo i elitserien och har ingen seger efter 20 spelade omgångar.

Laget har inkasserat 19 förluster och spelat en oavgjord.

Tillberga som sent fick reda på att de fick en gratisplats till elitserien visste att det skulle bli en tuff säsong, men inte riktigt så pass tufft som det blivit.

– Självklart hade vi förstått att det skulle bli jobbigt när vi blev inslängda i det, men vi hade nog hoppats att vi skulle tagit lite fler poäng, säger spelande tränaren Anders Östling.

Ikväll har kommer en ny chans då Kalix väntar på hemmaplan. Samma Kalix som Tillberga mötte i premiär och var i ledning med 3-1, men Kalix vände och vann med 4-3.

– Vi pratar mycket om hur vi vill spela och hur vi vill utvecklas och det är väl tur för skulle vi bara titta på resultatet så skulle det bli oerhört jobbigt naturligtvis, säger Östling.

Även om Tillberga förlorat hela tiden så har de fått beröm för att de försöker spela bandy och inte backat hem. En inställning som Anders Östling hoppas att de ska ha nytta av i ett kommande kval.

– Samtidigt så är det tight och man kan inte slarva hur mycket som helst bara för det, utan det gäller att vara noggrann ändå i det man gör och där har vi lite kvar att jobba med inför kvalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".