Julia Vero. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Julia Vero. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Guldläge för Julia Vero från Västerås

"Känns jättekul att jag får spela i år"
5:05 min

Karriären har verkligen tagit fart för Julia Vero från Västerås. Hon har fått skivkontrakt och i helgen spelade hon på sitt skivbolags efterfest vid P3 Guld.  

Egentligen heter hon Julia Boman och var i unga år en av medlemmarna i Västeråsbandet The Federales. Numera bor hon i Stockholm och kallar sig för Julia Vero när hon gör musik. När P3 Guld arrangerades i helgen spelade hon på sitt skivbolags efterfest, en spelning som kan betyda mycket.

– Alla är här, det är sjukt. Det känns jättekul att jag får spela i år.

Men även om saker börjar rulla på bra ligger Julia inte på latsidan. Utan låtskrivande, både till sig själv och andra, tar mycket tid.

– Sessions är att man sitter ner med andra låtskrivare, kanske fyra dagar i veckan. Man åker till ett ställe man aldrig varit på och så skriver man en låt på en dag. Det är en väldigt speciell grej, men man lär sig jättemycket av det.

Hennes senaste singel, How does it feel, kommer att spelas i P4 Västmanland under två veckor. Den går det att göra en egen remix av genom att ladda ner sång, trummor, bas och så vidare som separat ljudspår från Julias Facebooksida och sedan göra sin egen mix.

– Folk är otroligt kreativa med min röst. Det är så otroligt roligt att höra den i så många olika genrer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".