Konstnären Mikael Genberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Konstnären Mikael Genberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Motgångar i månhusprojektet

Genberg: Det är klart det blir ett hus på månen
0:49 min

100 miljoner kronor på ett år var målet, då skulle ett rött hus på månen bli verklighet. Men planerna verkar gå i stöpet.

Många har under året satsat pengar för att månhusprojektet ska kunna bli verklighet, men det går inte som man hade hoppats. Västeråskonstnären Mikael Genberg, som står bakom projektet, säger att det var lite för mycket pengar som skulle samlas in under en kort tid.

– Vi kom inte riktigt igång med den amerikanska insamlingen förrän i september och målet var satt till att det skulle vara inne sista november, så det var tajt om tid. Men vi lärde oss mycket om formen av insamlingen och det är intressant att det finns människor som trots allt över hela världen var beredda att lägga pengar för att sätta ett hus på månen, säger Mikael Genberg.

– Vi kanske ska ta det etappvis i stället för att söka hela beloppet från början.

Vad händer med pengarna ni har samlat in?

– De har betalats tillbaka.

Mikael Genberg säger ändå att det kommer att bli ett rött hus på månen, men det är svårt att ha en tidsaspekt. Men mellan tummen och pekfingret tror han ändå på 3-4 år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".