Järnvägsräls. Foto: Henrik Montgomery/TT.
Järnvägsräls. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Besked om tågstopp upprör i Ransta

"Folk blir ju väldigt besvikna"
4:51 min

Först om två till tre år kommer Trafikverket att utföra spårarbeten så att fler tåg kan stanna i Ransta igen. Det här upprörde många på ett möte om tågstoppen igår.

I går hölls ett möte med anledning av att ett spårarbete gör att ytterst få tåg stannar i Ransta.

Anders Westin är själv pendlare, och dessutom aktiv i föreningen Ransta nästa bygdegård. Han tycker att kollektivtrafikmyndigheten i Västmanland verkar lyhörd för att lösa situationen på kort sikt med ersättningstrafik.

Men beskedet från Trafikverket om hur det på längre sikt, om när spårarbetet ska genomföras, var inte lika positivt, tyckter han.

– Beskedet som inte var så himla positivt det är att 2017 eller 2018 kan man ha tid och råd att göra den här renoveringen.

Så det kan dröja tre år?

– Ja, och det kändes ju jäkligt frustrerande måste man väl säga, det var ett besked som ingen ville ha igår.

Hur blev stämningen på mötet då när ni fick höra det?

– Folk blir ju väldigt besvikna och tänker: "Kan man inte göra det här tidigare, kan man inte omprioritera sådana pengar som man använder för nya banor och lägga dem på underhåll istället?" så det är det som är den nya frågan nu. Här måste man på nationell nivå prioritera om sina pengar så att man kan göra underhåll, säger Anders Westin.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".