Anders Lerner, fd teaterchef på Teater Västmanland
Anders Lerner. Foto: Helena Lund, SR.

Nu har VSK Fotboll betalat Västerås Stad

"Vi har satt ner foten ordentligt"
1:44 min

I slutet av förra året satte Västerås Stad press på VSK Fotboll och krävde pengar innan årets slut. Men datumet flyttades fram vid två tillfällen och igår kom till slut pengarna in på kontot.

Trots att Västerås Stad sa att det var årsskiftet som gällde och att det nu har gått en bit in på det nya året innan pengarna kom så tycker kultur-, idrotts- och fritidsdirektören Anders Lerner att Västerås Stad har varit hårda mot VSK Fotboll.

– Vi har satt ner foten ordentligt och när vi ser att vi kan få in pengarna och att föreningen har en tillräckligt trovärdig handlingsplan för framtiden så accepterar vi det upplägget, säger Anders Lerner.

Västerås Stad har ju tidigare gått med på olika uppgörelser men den här gången kändes det som att det var årsskiftet som gällde. Är ni inte lite mesiga?

– Nej, vi är ju på väg att få in pengarna, det är väl det viktigaste. Jag har varit med sedan i våras och efter det så har vi varit väldigt tydliga. 

Västerås Stad har krävt att VSK Fotboll ska betala in 400 000 kronor för skulder från från de två senaste åren.

Enligt en uppgörelse så har VSK Fotboll nu bara betalat 300 000 och resten om en månad. Men varför VSK inte betalar hela summan på en gång har inte Anders Lerner ifrågasatt.

– De representanter som funnits från VSK Fotboll sagt att det är det här vi klarar av och då har jag accepterat det. Man har uppfyllt den första överenskommelsen och jag räknar med att de fortsätter uppfylla de kommande också.

Men är det inte så att Västerås Stad skarvar lite grand bara för att det handlar om VSK Fotboll?

– Nej det finns ingen mån just för att det är VSK Fotboll.

Så du tycker att ni har satt ner foten rejält?

– Ja. Det finns en fotbollsförening som lever och vi är på väg att få in våra pengar, jag ser inte vad problemet skulle vara, säger Anders Lerner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".