VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson. Foto: Johan Bengts/SR.

Slutvärvat för VIK Hockey

Den sista januari så stänger ishockeyns värvningsfönster. Men trots att VIK Hockey har öronmärkta pengar så kommer de inte ta in några nya spelare.

Nu återstår en dryg vecka för klubbarna att spetsa till sina trupper inför avslutningen av säsongen och kampen om SHL-platserna.

Men VIK sitter lugnt i båten och tänker inte agera innan fönstret stänger.

– Vi har en bra trupp som är solid och vi har gått igenom en resa tillsammans. Det som kan sätta käppar i hjulet är skador men nu känns det som de flesta börjar komma tillbaka och då är det inte aktuellt att plocka in någon, säger VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson.

Ikväll när VIK Hockey möter Asplöven på bortais så är skarpskytten Jeremy Williams tillbaka efter fem veckors frånvaro. Då återstår bara Mikael Frycklund som finns på skadelistan då det återstår elva matcher av allsvenskan.

Nu när VIK har fått till det och spelat stabilt så skulle det vara känsligt att plocka in en ny pjäs i truppen.

– Det är inte säkert att de lyckas här och det kan störa så pass mycket att det är flera andra spelare som inte kommer upp på den nivån som de varit på hittills.

Men trots att det fortfarande finns öronmärkta pengar kvar i till nyförvärv i pengapåsen så ser det alltså inte ut som att de kommer användas.

– Det finns ingen anledning att använde dem om det inte behövs och vi tar inte in någonting och rör om det i gruppen. Det enda som kan ställa till det är att vi drabbas av skador den närmaste tiden.

Så det här gänget som du har de har potential att gå hela vägen?

– Definitivt. Det finns inget att tveka om där utan vi kan gå hela vägen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".