Prideflagga. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Regnbågsflagga. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Elevhälsan i Västerås på väg mot HBT-certifiering

Den politiska majoriteten i Västerås vill att elevhälsan i Västerås blir HBT-certifierad. Första steget är att undersöka vad en sådan satsning skulle kosta.

I princip handlar det om en utbildningssatsning, att se till att personer som jobbar inom elevhälsan - till exempel skolsköterskor och kuratorer - har den kompetens som krävs för att bemöta homo- bi- och transsexuella och även queerpersoner på ett bra sätt.

Till att börja med vill politikerna kartlägga behoven, undersöka vilken kunskap som finns idag och vad det skulle kosta att se till att alla har rätt kompetens.

Sedan tidigare är Ungdomsmottagningen i Västerås HBT-certifierad och nu ska politikerna träffa de som jobbar där, för att sedan bestämma hur man ska gå vidare.

Det är RFSL, Riksförbundet för för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, som utfärdar själva HBT-certifieringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".