Lajv på Östra. Foto: Sveriges Radio
Lajv på Östra holmen. Foto: Sveriges Radio.

Inga besked än om sommarlovs-lajv

"Kärv ekonomisk situation"
3:39 min

Det är fortfarande osäkert om det blir kommunala bidrag till sommarlovs-lajv på Östra holmen i Västerås i sommar, Vicki Skure Eriksson, ordförande i grundskolenämnden, kan inte lova något.

Igår berättade vi om att det är osäkert om det kommer att bli något sommarlovs-lajv på Östra Holmen i Västerås i sommar, vilket rört upp känslorna hos många barn och unga.

Lajvverkstaden, som håller i lavjet, har fått besked om att det inte ser ut att bli några pengar från kommunen. ProAros, Fritid centrum har under sex år finansierat lajvet men nu har man inte råd med det längre, berättar Vicki Skure Eriksson, ordförande i grundskolenämnden.

– Den ekonomiska situationen ser ut så att fritidsgårdarna inte längre har möjlighet att kunna bekosta de här 200 000 kronorna som det handlar om.

Om pengarna inte finns på ett ställe, kan man då inte ta pengar någon annanstans ifrån?

– Jag kan inte lova någonting men vi ska naturligtvis titta på frågan. Men vi har en kärv ekonomisk situation inom grundskolenämndens område, säger Vicki Skure Eriksson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".