Carina Sandor (FP), Skinnskatteberg. Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.
Carina Sándor (FP), kommunstyrelsens ordförande i Skinnskatteberg Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.

Politiker blir "programledare"

"Man skapar en större spridning av informationen"
1:33 min

I Skinnskatteberg tar man nu ett nytt grepp för att fler ska få koll på vad som händer i kommunpolitiken. Nytt för i år är att man efter varje sammanträde i kommunstyrelsen spelar in en enkel film där man sammanfattar vad som sagts under sammanträdet.

Tanken med filmklippen är att göra informationen mer lättillgänglig för kommuninvånarna och att sammanfatta mötet på ett enklare sätt.

-Det blir mer lättsamt att titta på en film på tre till fyra minuter än att gräva ner sig i ett protokoll som skrivs, säger Marco Helmisaari informatör på Skinnskattebergs kommun.

Den första filmen publicerades efter kommunstyrelsens möte den 20/1. I klippet sammanfattar kommunstyrelsens ordförande, Carina Sándor (FP) vad som tagit upp på sammanträdet. Stående mot en vit vägg.

- Jag ser möjligheten att det i framtiden kan dyka upp filmklipp från andra möten, säger Marco Helmisaari informatör på Skinnskattebergs kommun.  

Kommer klippen att utvecklas bildmässigt?

- Det återstår att se, fortsätter Marco Helmisaari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".