Timrå IK
Ingen konkurs för Timrå IK. Foto: Anna Ahlström/Sveriges Radio.

Glädjebesked för VIK: Timrå klarar sig undan konkurs

Västerås IK riskerade att bli av med ett antal poäng i hockeyallsvenskan på grund av Timrå IK:s ekonomiska problem. Men nu verkar faran vara över.

Timrå IK har levt farligt den senaste tiden och riskerat att gå i konkurs. Om det skulle hända nu under säsongen skulle Timrås matcher strykas och tabellen ritas om.

Ett av de lag som då skulle drabbats hårdast är VIK Hockey. Men nu verkar faran vara över. Idag meddelade nämligen Timrå kommun och Timrå IK att lösningen är att sälja hockeyarenan.

Kortsiktigt kommer kommunen, banken och näringslivet gå in med en hemlig summa pengar för att lösa klubbens akuta skulder.

I nästa vecka kommer arenan att bjudas ut på fastighetsmarknaden, och Timrå kommun ser stora möjligheter att få den såld.

Ingen konkurs alltså; VIK Hockey blir därför inte av med några poäng och behåller sin toppplacering i hockeyallsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".