Stadshuset i Västerås. Foto: Samira Jonsson/Sveriges Radio.
Stadshuset i Västerås. Foto: Samira Jonsson/Sveriges Radio.

Förslag om stort och smått direkt på kommunens hemsida

"I dag vill man vara med och ha synpunkter"
1:13 min

Numera kan den som vill ändra på något inom Västerås kommun, eller ge förslag på någonting nytt, lägga fram sin idé direkt på kommunens hemsida. Sedan kan andra gå in och tycka till om de olika E-förslagen, som de kallas.

– Tittar man på andra städers erfarenheter så är det vardagsnära händelser som är viktigt för invånarna i staden, och det är de små tipsen som är avgörande i vardagen.

Måste ett förslag först tröskas, eller kan man bara bestämma hur man gör?

– Om det är så att den nämnd som äger frågan tycker att frågan är synnerligen klok, inte kostar mycket och som inte är svårt att genomföra så tar man det innan. Men det är nämndens sak att bedöma, säger Ami Netzler, mångfaldsstrateg inom Västerås stad.

– Jag tror att vi i dag måste titta på hur samhället ser ut och den omvärldsförändring som sker i dag. Och i dag vill man vara med och ha synpunkter och bilda sin vardag tillsammans med andra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".