Företagardagen i Surahammar ska sätta fart på utvecklingen i kommunen Foto: Fredrik Sandberg/TT
Företagardagen i Surahammar syftar till att sätta fart på utvecklingen i kommunen Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så ska handeln i Surahammar blomstra

"Kolossalt bra uppslutning"
2:10 min

Nu ska det bli fart på företagandet i Surahammar. Under året kommer flera arrangemang anordnas för att ge företagandet och utvecklingen i kommunen en skjuts framåt. 

Bakom företagardagen som anordnas den 30/1 i Surahammars Folkets hus står organisationen Företagarna.

– 53 företagare träffas under dagen. Det är kolossalt bra uppslutning och alla verkar väldigt positiva till att det händer saker i vår kommun, säger Eva Holmgren vice ordförande i Företagarna Hallstahammar-Surahammar.  

Syftet med företagardagen är att nätverka företagare emellan men också en chans för invånarna att lära känna de lokala företagarna lite bättre.

– Vi tycker det är lika viktigt att allmänheten får veta vad vi har för butiker, affärer och företagare i allmänhet. Behöver man ha en snickare eller något annat behöver man inte vända sig till Västerås eller Stockholm. Här ser folk hur många företagare det finns på vår ort, säger Eva Holmgren vice ordförande i Företagarna Hallstahammar-Surahammar.  

Arrangemanget företagardagen är en del av projektet optimalt företagsklimat som ska pågå under en tvåårsperiod. Under nästa år kommer företagardagen att återkomma som ännu en del av projektet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".