Polisavspärrning.  Arkivfoto: Fredrik Sandberg/TT.
Polisen har spärrat av området runt banken. Arkivfoto: Fredrik Sandberg/TT.

Sparbanken i Kungsör utrymd efter bombhot

Sparbanken i Kungsör bomhotades under förmiddagen. Fastigheten gatorna intill har spärrats av och polisens bomtekniker kom till platsen vid 17-tiden.

Det var vid 11.30-tiden som någon ringde och bombhotade Sparbanken i Kungsör. Hotet ringdes in direkt till bankpersonalen, som genast utrymde lokalerna på eget initiativ.

Kort därefter kom polisen till platsen.

Själva fastigheten där banken ligger är avspärrad och personalen har inte fått återvända till banklokalen. Även fastigheten mittemot banken har utrymts och spärrats av.

Därefter har även Coop utrymts och spärrats av.

– Men det beror inte på att butiken har bomhotats utan på att byggnaden ligger nära banken, säger polisens pressinformatör Victoria Holmgren till P4 Västmanland.

Vid 17-tiden anlände polisens bombtekniker. De ska genomsöka bankens lokaler. Det går ännu inte att säga hur lång tid det tar.

Kungsörs kommun har kallat in sin krisgrupp, POSOM-gruppen, som finns på Kristinagården. De som har tvingats lämna sina bostäder erbjuds uppehälle på Kristinagården.

Med anledning av hotet är nedanstående gator eller fastigheter avspärrade, enligt polisen:

  • Drottninggatan - Tessingatan,
  • Drottninggatan - Skolgatan,
  • fastigheten som banken ligger i.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".