Snödrev Västmanland
Besvärligt på vägarna i Västmanland. Arkivfoto: Kristin Axinge Jaslin/Sveriges Radio.

Polisen hann inte åka på alla trafikolyckor

Snöfall och halka slog till på allvar i Västmanland igår. Så många avåkningar och trafikolyckor inträffade att polisen inte hade möjlighet att åka ut på alla incidenter, utan var tvungen att prioritera.

Nu på morgonen är det också halt och en singelolycka har inträffat på E18 mellan Köping och Västerås, vid Munktorpavfarten.

Igår var trafikolyckorna och incidenterna alltså många, men inga allvarliga personskador har rapporterats in, uppger polisen. En rad avåkningar och olyckor inträffade på E18 under eftermiddagen, både i Uppland och i Västmanland.

Bland annat körde en bil med hästsläp av vägen, men den lilla ponnyn som fanns i släpet ska ha klarat sig bra.

I Hallstahammar var sammanlagt fyra fordon inblandade i en avåkning och en därpå följande kökrock.

En personbil körde av E18 i Västerås och voltade strax före klockan 16.30. Det var en ledig polis som upptäckte bilen mellan Vallbybron och Erikslund. Föraren av bilen, en 23-årig kvinna, påträffades på platsen. Hon mådde bra och tog själv kontakt med bärgare.

I Sala gick en långtradare rakt igenom Stockholms-rondellen vid 16.45-tiden.

Vid 20-tiden åkte en personbil av riksväg 56 utanför Västerås, och hamnade ute på gärdet strax söder om Ansta bildemontering.

Strax före klockan 21.45 inträffade en singelolycka på E18 utanför Arboga, i höjd med Gräsnäs, med en kökrock som följd.

I samband med räddningsarbetet stängdes trafiken av i östlig riktning, och öppnades först efter midnattt. Den kvinnliga föraren av bilen som var inblandad i singelolyckan fördes till sjukhus. Det är oklart vilka skador hon fick.

Nyfikna bilister ligger ofta bakom kökrockarna, enligt polisen.

– Många av kökrockarna inträffar därför att folk i andra bilar, ofta i den mötande trafiken, vill titta närmare på en olycka, säger Jimmy Lindvall, befäl på polisens länskommunikationscentral, till P4 Västmanland.

– Vi kallar det för "titt-olyckor".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".