Alex Wennersten tränare BK Rapid boxning

Västerås kan få fler proffsgalor i boxning

"Folk tycker det är kul"
1:30 min

För ett par månader sedan ordnades den första proffsboxningsgalan i Västerås på över 40 år. Trots ekonomisk förlust vill arrangören Alex Wennersten ordna en ny gala redan i november.

– Absolut vill vi göra fler galor. Vi vill göra en i november och jag hoppas att det blir av också. Och vi hoppas att folk tycker det var kul så att det kommer ännu fler och tittar, säger Alex Wennersten från Rapid Promotion, som arrangerade galan.

Antalet betalande åskådare på 1 500 blev något lägre än vad de hoppades på och boxningsgalan i november slutade med en förlust på cirka 100 000 kronor för de arrangerande organisationerna.

Men en förlust var med i beräkningarna och enligt Alex Wennersten så fick de så pass mycket positiv kritik efter galan att de nu fått blodad tand att göra det till en årligen återkommande händelse.

Och efter jobbet med den första galan så har de nu lärt sig en hel del hur de ska arbeta:

– Massor. Vi har ju aldrig gjort det här förut så det var hur mycket som helst. Hela stegen av allt man måste göra både när det gäller hur själva kvällen ska se ut och även långt innan med marknadsföring och sponsorer.

Men även om det inte blev en ekonomisk framgång menar Alex Wennersten att galan genererar andra fördelar.

– Boxningen blir lite större, folk tycker det är kul och vi har fått nya medlemmar så det är bra att göra en sån här stor grej, säger Alex Wennersten till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".