Helena "Lunkan" Lundqvist. Foto: Rönnby.
Helena "Lunkan" Lundqvist gör comeback. Foto: Rönnby Tigers

Rösnäs skadad - då gör "Lunkan" comeback i Rönnby Tigers

Rönnbys stjärnskott Evelina Rösnäs blir borta resten av säsongen på grund av skada. När Helena "Lunkan" Lundqvist då fick frågan om att förstärka laget tackade hon ja till att kliva in i truppen igen.

Strax innan Evelina Rösnäs skulle få göra A-landslagsdebut har hon fått en skada som gör att hon blir borta resten av säsongen.

Magnetröntgen tyder på en korsbandsskada, skriver Rönnby på sin hemsida.

Rönnby har haft en säsong med ovanligt många sjukdomar i laget. Därför frågade man Helena "Lunkan" Lundqvist om hon ville komma tillbaka till klubben för att ge laget extra kraft och hon svarade ja.

Helena Lundkvist ansluter för träning nu på onsdag och säger att hon har saknat laget och innebandyn.

– Det är många lag som ringt innan fönstret för övergångar närmat sig slutdatum, men det finns bara en förening där jag har mitt hjärta så därför var det spel i Rönnby eller ingen innebandy alls som gällde, säger Helena Lundkvist till klubbens hemsida. 

Under sitt uppehåll från Rönnby har hon fortsatt träna och har spelat innebandy med herrar.

Nu återvänder "Lunkan" alltså till sin gamla klubb och säger att hon ser fram emot att få träffa laget och vara tillsammans med spelarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".