Fortsatta problem med tunnel i Arboga

"Vill ju gärna att det ska bli bra på en gång"
1:09 min

Trots att Skandiatunneln i Arboga, som nu öppnat igen, var avstängd för reparation i fyra månader, så finns problemet kvar med att vatten rinner in i tunneln och blir till is.

I går var Trafikverket, som ansvarar för tunneln, ute och kollade tillsammans med både Svevia, som har gjort reparationerna, och företaget som har levererat material. Och enligt Kjell Jansson, projektledare på Trafikverket, fortsätter kontrollerna:

– Svevia kommer att kontrollera tillsammans med de som levererar fogarna att vi har täta fogar och verifiera att de är täta, säger han.

Det har bara gått nästan tio dagar sedan Skandiatunneln nyinvigdes, och så upptäcktes det här. Det måste ha känts snopet:

– Ja, naturligtvis. Man vill ju gärna att det ska bli bra på en gång, men så är det inte alltid så vi måste ta tag i problemet och försöka rätta till det så gott det går.

Ser det ut som att ni måste stänga av tunneln igen?

– Det är mycket möjligt, det är en del kvar att göra när det blir varmare väder. Men det beror på, vi får ta ställning senare så att det blir bra, säger Kjell Jansson, projektledare på Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".