Tobias Ahlén före och efter. Fotomontage: Sveriges Radio.
Tobias Ahlén före och efter. Fotomontage: Sveriges Radio.

Tobias halverade sin vikt med ny livsstil

"Gymmet har blivit mitt andra hem"
8:13 min

När vågen visade 166 kilo bestämde sig Tobias Ahlén från Kungsör för att lägga om sin livsstil helt. Med ny kost och mycket träning gick han ner till 84 kilo.

Vid årsskiftet var det nog många som lovade att de där extra kilona man lagt på sig skulle bort. Vissa lyckas, andra inte.

En som verkligen lyckats att gå ner i vikt är Tobias Ahlén. För drygt fem år sedan vägde han som allra mest. Men han bestämde sig för att förbättra sin kost och började träna på gym och det har gett resultat.

Nu har han halverat sin vikt och livet har förändrats.

– Det har ändrats väldigt mycket. Jag är mycket mer ute, och åker iväg och badar. Jag är mer social och öppen, mycket piggare och kan göra saker, tycker om att gå på stan, är mer aktiv fysiskt. Det är nya utmaningar hela tiden, och det är inget som kan stoppa en känns det som, säger Tobias Ahlén.

Mycket av fritiden tillbringar han nu i gymmet och han har nya mål.

– Jag vill bygga muskler, bli större och starkare och må bättre helt enkelt. Målet i framtiden är kanske att till och med kunna tävla inom bodybuilding. Det är väl det långsiktiga målet nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".