Energiminister.
Energiminister Ibrahim Baylan (S), på besök i Västerås. Foto: Sofie Tejre/SR

Energiministern på besök i Västerås

"Västerås är ett energicentrum"
3:59 min

Västmanland är ett län som till stor del lever på sin energiproduktion och elkraftbolaget ABB är en utav länets största arbetsgivare. Energiminister Ibrahim Baylan (S), talade under sitt besök idag om vikten av långsiktiga lösningar.

– Jag är här för att se vilka tekniska möjligheter som finns, både när det gäller att utveckla energisystemet i Sverige men också för att se möjligheterna att utevckla jobb och tillväxt, säger Ibrahim Baylan.

Ibrahim Baylan menar att Västerås är en viktig stad för hela Sveriges energiproduktion:

– Det är ett centrum när det gäller energi, det finns nog få större städer i Sverige som domineras så av jobbmöjligheter när det gäller energisidan, säger Ibrahim Baylan.

Vad kan ni från politikens håll göra för att det ska vara så även i framtiden?

– Det viktigaste vi kan göra är att skapa långsiktiga förutsättningar. Sen tror jag även att vi kan vara behjälpliga då vi är ute och besöker andra länder att vi också gör vårt bästa för att promota svenska företag och svensk teknologi. Ett tredje område där vi kan hjälpa till gäller samverkan mellan akademi och företag, säger energiminister Ibrahim Baylan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".