Så här blött är det i garagen på Regementsgatan. Foto: Filip Annas/Sveriges Radio.
Så här blött är det i garagen på Regementsgatan. Foto: Filip Annas/Sveriges Radio.

Mimer försvarar att golvbrunnar gjutits igen

"Det är helt enkelt ur miljösynpunkt"
1:20 min

Mimer svarar nu boende på Viksäng i Västerås som har vatten stående i sina garage sedan golvbrunnarna gjutits igen. Det finns ett miljötänkande med att inte ha några golvbrunnar enligt Mimer.

– För ett antal år sedan tog vi beslut om att plocka bort alla brunnar i garagen och även inkommande vatten. Det är helt enkelt ur miljösynpunkt man har tagit bort de här brunnarna, säger Ulf Lindblom som är fastighetschef på Mimer.

– Tyvärr är det så att en del människor ibland gör alltifrån mekar i garagen, häller olja i brunnarna eller tvättar bilarna och vi vill hellre att man ska göra det i tvättanläggningar som är mer miljövänliga, sgäer han.

Ulf Lindblom menar att det är under vintern, en begränsad tid, det är blött i garagen, och Mimer kommer inte att öppna upp brunnarna, däremot jämna ut golven.

– Man jämnar upp de här brunnarna som har blivit igenfyllda för där samlas det vatten i just de delarna och då blir det lite mer volym där.

Det blir ett mer jämnt vattenlager istället för pölar?

– Ja just det, och då kan det torka fortare, säger Ulf Lindblom.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".