Arkitektfirmans skiss över nytt stiftskansli vid Svartån
Arkitektfirmans skiss över nytt stiftskansli vid Svartån

Förvirring kring nytt stiftskansli

"Vet inte vad som händer"
1:29 min

Det är oklart vad som händer med Västerås stifts planer för en utbyggnad av ett nytt stiftskansli intill svartån vid Domkyrkan i Västerås.

När förslaget på den moderna utbyggnaden var uppe till beslut i kommunfullmäktige var Folkpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna emot förslaget vilket gjorde att det skickades på återremiss. Nu råder det förvirring kring när projektet kan bli av.

– Ska det göras om från början och vi ska ha en fyra år lång process till då kanske man får fundera på hur man ska ställa sig. Men eftersom vi inte vet någonting om förutsättningarna är det väldigt svårt och säga, men vi står fast vid den här planen, säger Britas Lennart Eriksson stiftsdirektor vid Västerås Stift. 

Bakgrunden till utbyggnaden av det nya stiftskansliet är att stiftet idag hyr lokaler som de är uppsagda från. För att undvika att hyra nya lokaler vill man istället bygga nytt på den egna marken de äger vid Domkyrkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".