VSK bandy damer
Det var stor besvikelse i laget efter att ha förlorat en slutspelsplats. Foto: Anna Ökvist/SR

VSK Bandys damer missar slutspel

Maja Odén: Det känns surt
1:28 min

Det blir ingen kvartsfinal för VSK bandys damer då de förlorade med 2-3 mot Hammarby i norra damallsvenskan.

Det blev tilll slut en dramatisk uppgörelse mellan VSK och Hammarby i kampen om att ta den sista slutspelsplatsen - en kamp som Hammarby vann.

Första halvlek inleddes jämnt och först i matchens 30:e minut kom första målet när bortalaget Hammarby tog ledningen med 0-1.

Efter målet höjdes tempot i matchen, Hammarby åker på en utvisning och i slutminuterna på första halvlek är VSK oerhört nära att kvittera, men resultatet 0-1 står sig till halvtidsvila.

Andra halvlek öppnas på liknande sätt som första och i 53:e minuten kan hemmalaget kvittera på hörna genom Ulrika Fröberg som hittar Carin Jonsson, 1-1. VSK vaknar till efter målet och tempot höjs avsevärt, men Hammarby trycker på och tar time out i 72:a minuten. Det ger resultat och kort därefter tar Hammarby återigen ledningen med 1-2.

Intensiteten ökar samtidigt som VSK:s Matilda Plan utvisas i 81:a minuten. VSK tar då time out och även det ger resultat när Maja Odén, efter framspel av Ulrika Fröberg, kvitterar till 2-2.

I 90:e minuten åker VSK på ytterligare en utvisning och med två spelare utvisade lyckas Hammarby förvalta chansen och gör 2-3 på hörna när det återstår en och en halv minut av matchen.

VSK lyckas inte komma igen och det blir Hammarby som tar den sista slutspelsplatsen och spelar kvartsfinal nästa vecka.

Maja Odén kunde ha blivit matchhjälte genom VSK:s andra kvitteringsmålet.

– Det är surt att förlora, vi var en och en halv minut ifrån en kvartsfinalplats. Men nästa år kör vi igen.

Tränaren Johan Hedfors var nedstämd efter förlusten:

– Det känns tomt, varför kunde vi inte få hålla tätt i slutminuterna, men det är små marginaler som avgör.

– Målet har varit en kvartsfinalplats och nu var vi väldigt, väldigt nära. Jämfört med förra året så har vi kommit ett steg närmre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".