Grävskopa river Kung Karls Skola i Kungsör. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
1 av 2
Rivningen av Kung Karls Skola i Kungsör. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
Rivningen av Kung Karls Skola i Kungsör. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
2 av 2
Rivningen av Kung Karls Skola i Kungsör. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.

Slutbråkat om skola i Kungsör?

För fyra år sedan upptäcktes mögel i Kung Karls skola i Kungsör. Man beslöt att riva skolan och bygga en ny. Men politikerna har inte kunnat enas om var - eller om den ska vara rund eller fyrkantig.

Ett tvisteämne var om skolan skulle vara rund eller fyrkantig, men viktigare var kanske hur mycket den skulle kosta och hur stor den skulle vara.

Efter valet i höstas blev det någon slags nystart och förhoppningsvis går det nu bättre att komma överens.

Eftersom priserna har gått upp så duger inte de gamla kalkylerna, utan ett nytt förslag ska tas fram och överlämnas till politikerna i slutet av februari.

Den nya skolan kommer mest troligt att byggas i närheten av den del av Kung Karls skola som inte drabbades av mögel, och fortfarande står kvar. Där finns bland annat skolköket, som fortfarande fungerar fint.

Det nya förslaget kommer också att innehålla hur många klassrum som behövs.

Sedan ska politikerna ta beslut om hur skolan ska se ut. I Kungsör har man bildat en styrgrupp med politiker från samtliga åtta partier i kommunen.

Det finns ännu ingen prognos på när den nya skolan kan vara klar för inflyttning, men tills dess kommer eleverna att undervisas i skolmodulerna vid före detta Ulvesundsgymnasiet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".