Michael Campese, klubbchef VSK Bandy. Foto. Johan Bengts/SR.
Michael Campese, klubbchef i VSK Bandy. Foto. Johan Bengts/Sveriges Radio.

VSK:s pengajakt går över förväntan

Michael Campese: Väldigt bra respons
1:40 min

Det samarbete VSK Fotboll och VSK Bandy inledde för en månad sedan för att rädda fotbollsklubben och stärka det gemensamma varumärket går bättre än väntat.

Michael Campese som är klubbchef i VSK Bandy är den som ansvarar för att dra in pengar och så här långt är han positivt överraskad:

– Det har varit väldigt bra respons hos de företag och organistationer vi träffat och även de fordringsägare som finns. Faktiskt över förväntan.

Så här långt har 35 företag valt att vara med på satsningen som går under namnet "VSK året runt".

Dessutom förhandlar Campese med tre större partners om avtal i storleksklassen upp till en miljon kronor per år. Kan man ro dem i hamn kommer det att göra skillnad, menar han.

– Klart att det lyfter väldigt om man skulle lyckas med det.

Målet när det gäller VSK Fotboll är att dra in 2,2 miljoner till verksamheten under 2015 och Michael Campese är förhoppningsfull.

VSK Fotbolls supportrar har de senaste åren fått vänja sig vid att få förhoppningsfulla rapporter och sedan få höra att lägert återigen är akut, men i år kan de kanske känna sig lite lugnare.

– Det enda jag kan garantera är att vi kommer att vara ärliga om hur situationen är oavsett vad som händer, men vi skulle inte ha klivit in om vi inte känt att vi skulle klara av det, säger Michael Campese.

Som en bonus väntar nu två matcher i Svenska Cupen mot allsvenska Halmstad och Helsingborg på hemmaplan, vilket underlättar Michael Campeses arbete något:

– De kommer som grädde på moset, de är inte budgeterade vilket gör att ju fler som kommer och tittar desto bättre blir den ekonomiska grunden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".