Exteriör bild av sjukhuset i Västerås. Foto: Conny Sillén/Scanpix.

Operationstopp drabbar patienter

"Hela väntelistan utanför vårdgrantin"
3:40 min

Sven Byström sektionschef på ortopedavdelningen är bekymrad över de inställda operationerna idag. Brist på sjuksköterskor och brist på vårdplatser skapar allt längre väntetider när operationer ställs in.

Det är också problem med färdigbehandlade patienter som väntar på ett boende ute i kommunerna. Idag ligger det kvar patienter som anses vara medicinskt färdigbehandlade, säger Sven Byström.

Solveig Nilsson Socialdemokrat och ordförande i äldrenämnden i Västerås stad säger att man ska titta över situationen med färdigbehandlade patienter på sjukhuset. Men hon har svårt att tro att det ska vara så många som Västerås stad inte har klarat av att ta hem till ett annat boende.

Det största problemet som hon ser det är bristen på sjuksköterskor och att det saknas vårdplatser. Det är ett problem som måste lösas, säger Solveig Nilsson till P4 Västmanland.

Nu är det inte bara Västerås som kan ha svårt att ta emot färdigbehandlade patienter. Det berör fler kommuner i Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".